Så blir du bättre på fantasy sports – tips och tricks!

Så blir du bättre på fantasy sports – tips och tricks!

Fantasy betting är exalterande. Det går fort att göra pengar, om man gör det rätt. Och det går väldigt fort att förlora pengar om man gör det fel. Spelformen i sig är ett enastående påfund, men det är också extremt krävande för att du ska gå därifrån med vinst. De som spelar online gör det genom att ”grinda” där många små vinster är viktigare än de stora. Visserligen är de stora vinsterna trevliga men för att göra en vinst i det långa loppet är det de många små som behövs – och viktigast av allt är att undvika förlust. Hur gör vi då det när det gäller daglig fantasybetting, på engelska känt som daily fantasy sports?

1. Hantera rullen

Precis som i all annan onlinebetting kommer det komma perioder där du nästan vinner allt du rör, men även där du förlorar på precis allt. Därför ska vi vara säkra att undvika för stora förluster. Riskera aldrig mer än 10% av din rulle på en gång.

2. Spela på det du kan

Gillar du NFL? Men kan du NFL? Kanske tycker du att det är roligt att titta på som förströelse, men har du full koll? Om du kör fantasy betting på skoj gör det inte så mycket. Då är det inte så seriöst. Men vill du göra pengar på det så ska du kunna din liga på dina fem fingrar. Dels ska du lära dig hur den fantasy-sida du spelar på ger poäng, men för att förstå det måste du naturligtvis kunna sporten – och ligan – du spelar på utan och innan.

3. Cash games!

Känns benämningen igen? Ja, självklart. Det är precis vad det låter som. Turneringar lovar enorma vinster, men om vi ska vara ärliga – och det ska vi så klart – så är det head to head och 50/50-spel som gäller. Det ger i snitt 50% chans till vinst. Turneringar är roliga men det är head to head som gäller om du vill vinna i längden. Turneringar kräver mycket och det är många spelare som gör upp om en och samma pott. Men du behöver inte undvika dom helt (när du börjat bli varm i kläderna)

4. Single Entry-turneringar

Många turneringar tillåter spelare att registrera flera lag – vissa tillåter upp till 150 lag per spelare. Som nybörjare är du rökt där. Om du prompt ska ge dig in i turneringar är små turneringar där Single Entry gäller – ett lag per spelare. Där möter du ett fåtal andra lag – kanske några hundra (och som nybörjare räcker det nog gott och väl). Turneringar är fortfarande svåra att bemästra och ett vansinnigt enkelt sätt att förlora pengar på.

5. Våga ta en paus

Precis som i all annan onlinebetting gäller det att ta en paus när du känner att det börjar bli motigt. Du kan vara i en formsvacka och riskera en tilt, vara trött och tappa fokus eller vad som helst. I ”vanlig” onlinebetting gäller det att ha koll på lagens form. I fantasy betting ska du ha koll på lag och spelare – långt över tvåsiffrigt antal aspekter. När man då är lite trött och sliten fattar man dumma beslut. Ibland är det bästa beslutet att inte spela alls.

Det kan också vara en hel del annat som gör att du kanske väljer att avstå spel en dag – eller flera. I utomhussporterna kan vädret vara en faktor. Det kan vara dåliga matchups, dålig prissättning eller vad som helst. Ibland är det okej att bara inte spela.

6. Undvik beslut i affekt

Det påminner lite om ovanstående. Men vi måste förlita oss på data och inte spela med känslor. Har en spelare gått som tåget på senare tid är det lätt att spela honom och likaså tvärtom. Har han varit dålig är det lätt att inte välja honom. Lita på statistiken – det är den som i det långa loppet kommer att hjälpa dig.

7. Jaga inte poängen

Som vi nämnt i ett annat inlägg finns det olika längd på vissa ligor. Vissa sträcker sig över en hel säsong och där måste vi flika in ett tips. Om en spelare stod för sin bästa säsong i karriären förra säsongen är risken att han inte upprepar det igen. Visst, om spelaren är en exceptionell talang och i början av sin karriär är det rimligt att han kanske gör ytterligare en sådan säsong igen men då vet ju alla andra om honom också och det motsäger ju vår vision här – att vara unika.