Fantasy Sports bonusar och råd för att bli bäst i gänget

Fantasy Sports bonusar och råd för att bli bäst i gänget

Spelbonusar är en vanlig företeelse gällande onlinebetting. Till skillnad från andra typer av oddsbonusar, som förhöjda odds och gratisspel, har inte fantasy sports lika mycket att erbjuda. Men det finns.

Insättningsbonusar för Fantasy Sports

Den i särklass vanligaste bonusen för spel på fantasy sports är insättningsbonusen. I många fall är den flera gånger mer generös än vid vanlig onlinebetting. Det de har gemensamt är att det finns en hel del finstilt att ta hänsyn till så läs på noga när du sätter in dina pengar.

Vanligtvis krediterar inte spelbolagen bonuspengarna till spelarens konto direkt. Istället tenderar du att få pengarna på ditt konto när du ska vara med i en liga där spelaren är med i en liga om riktiga pengar (vi har diskuterat detta i tidigare blogginlägg). Vissa spelsidor eller spelbolag ger bonus på en del – vanligtvis några procent – av insättningen. Låt oss exemplifiera med 4 procent:

Om du går med i en liga om riktiga pengar där insättningen är 250 kronor får du tillbaka 10 kronor. Så matas du med din insättningsbonus när du spelar tills det är klart. Det betyder också att du kan komma att behöva omsätta en hel del pengar för att kunna få ut hela din insättningsbonus. Läs det finstilta.

Finns det någon annan bonus för Fantasy Sports Betting?

Mjodå, utbudet på bonusar är som sagt begränsat men spelbolagen brukar vara ganska generösa när det gäller värva-en-vän-bonusar. Pengarna är kanske inte så stora som vid vanlig onlinebetting, men ändå. Någon eller några hundralappar kan man få i alla fall.

Tips för att bli bättre på Fantasy Betting

När vi nu är inne i den här spännande, och expanderande, världen bjuder vi idag på några tips för att du ska kunna vara lite skarpare än dina konkurrenter:

1. Spel och alkohol är ingen bra mix

Ingen form av betting online ska genomföras onykter. Detsamma gäller fantasy sports. Oavsett var du spelar är det en draft du ska göra. Ofta är dessa trevliga tillställningar där alkohol kan komma att ingå. Alkohol försämrar alltid omdömet

2. Spelexpert? Nej, lita på det du läser.

Om någon bara säger fakta – ”Sidney Crosby är center” – kan du tro på det. Men statistik kan tolkas olika, vissa sidor uppger olika siffror och faktum är att den spelsidan du befinner dig på kanske inte har exakt rätt på. Läs på och gör det från olika källor.

Tidningar kan du bara glömma. Den informationen kan vara inaktuell när du tar tidningen i din hand, även om det är en dagstidning. Därför ska du inte heller läsa på förrän bara någon eller några dagar innan du draftar ditt lag (det här gäller alltså inte Daily fantasy sports). Gammal information är inaktuell information. Inaktuell information kan vara skadlig information i det här sammanhanget. Spelbolagen bryr sig inte så klart. Men du stärker inte dina chanser.

3. Var inte blåögd – lär dig din marknad

”If you can’t spot the sucker at the table within 30 minutes, then you ARE that sucker”. Orden är från filmen “Rounders” och det ligger något i det. Gå inte på vilken trade som helst. Stora namn behöver inte vara bra namn. Var inte en sucker. För att du inte ska vara en sucker måste du ha koll på din ligas regler. Spela rätt.

Det här kan knyta an till hur du gör dina affärer (”trejder”). Allt handlar om att förbättra en lagdel utan att göra någon annan sämre. För att kunna göra detta bör du titta efter större namn som har det tungt. Har du någon ”genomsnittlig” spelare som går bra och därmed har bra stats just nu är han mer värd än tidigare. En stjärna ur form är mindre värd. Enkel matte (där du kanske måste krydda affären lite ibland).

Det är inte heller fel att erbjuda två spelare mot en. Det kan vara värt att skicka två bra mot en riktigt bra i det långa loppet.

4. Daily Fantasy: Spika inte startuppställningen för tidigt

Mycket av fantasy sports är relaterat till nordamerikansk idrott och då gör tidsskillnaden sitt naturligtvis. Men det kan vara värt. Precis som att du ska läsa på inför spelen ska du inte sätta din uppställning för tidigt. De båda knyter an till varandra. Spelsidorna erbjuder i mångt och mycket autofyll-funktioner om spelare går sönder i en uppställning som du har gjort innan du gått och lagt dig (man kan ju skadas på uppvärmning etc.).

5. Lär dig spelschemat

När du spelar fantasy sports online är detta ett måste. Vem möter ett svagt försvar kommande tid? Vem möter ett lag i form? Vem har problem i truppen och vilka spelare ryktas bort? Om du har en spelare som byter klubb på riktigt ska du uppmärksamma hans nya spelschema. Det kanske inte alls är lika bra som det han ”lämnade.”